A făcut o minune pentru doctorii din prima linie cu o imprimantă 3D

de: Alexandru Puiu
21 04. 2020

Pe timp de pandemie, cadrele medicale se confruntă cu probleme pe care în alte condiții nu le-ar fi întâmpinat, iar unele dintre ele țin de disconfortul creat de purtarea unei măști de protecție pe parcursul întregii zile.

Dincolo de faptul că există foarte puține măști în multe dintre spitalele lumii, cele mai multe dintre ele vin cu un grad sporit de disconfort. Capul fiecăruia dintre noi este diferit ca dimensiune sau formă, dar elasticele care vin fixate după ureche sunt la fel. Ca urmare, după ce ai purtat timp de 8 – 12 ore o mască fixată după urechi, riști să apară o rană dureroasă în acea zonă.

Pentru a face viața cadrelor medicale mai ușoară, un cercetaș din Canada a dezvoltat o soluție relativ simplă la problema disconfortului creat de măști. În acest scop, și-a folosit propria imprimantă 3D pentru a-și atinge scopul, dar a făcut public și modelul 3D folosit, dacă altcineva vrea să imprime creația sa în alte colțuri ale lumii.

Din câte se pare, un spital canadian a făcut un apel la găsirea unei soluții pentru problema rănilor create de măștile fixate după ureche. Printre cei care au răspuns s-a numărat și Quinn Callander. El a dezvoltat un sistem de prindere din plastic flexibil de care îți prinzi masca la spate și nu mai pui presiune pe urechi. În plus, dacă ai capul mai mic, îți poți fixa masca cum se cuvine datorită multiplelor urechiușe de pe gadgetul din plastic ilustrat în imaginea de mai sus.

În mod previzibil, mama copilului este foarte mândră de el, având în vedere că reușește să creeze câteva zeci de astfel de sisteme de prindere pentru măști în fiecare zi și să le ofere doctorilor și asistentelor. Copilul speră că un număr din ce în ce mai mare de oameni vor începe să imprime creația sa, în beneficiul doctorilor. Dacă ai acces la o imprimantă 3D și vrei să-l imprimi, găsești modelele 3D la această adresă.